Le Bois Trapière

Bergen, bossen, onstuimige beekjes en watervallen. Ademhalen. Uitkijken over valleien. De Mont Blanc in de verte. Om je heen overal leven – weinig mensen, zoveel meer vogels, bosdieren en koeien die nog in familiegroepen mogen grazen.

Le Bois Trapière is oorspronkelijk een auberge, een herberg waar reizigers die door de bergen van de “Monts de la Madeleine” trokken een eet- en overnachtingsplek vonden.

Die traditie van gastvrijheid zet ik samen met mijn partner Bob Vermeer op een andere manier voort. Le Bois Trapière en de tuinen en velden (ruim een hectare, op ong. 800 m hoogte) zijn een toevluchtsoord en een klein paradijsje waar je even in een andere atmosfeer kunt bewegen, anders kijken, anders denken. In dit dunbevolkte gebied kun je je onderdompelen in de stilte en het ritme van de natuur. De tijd gaat hier wat langzamer.

Bij mooi weer vind je een plek in de grote tuin en velden bij het huis, met panoramisch uitzicht over de heuvels. In het seizoen mag je meegenieten van de fruit en groenten die daar groeien.

We verbouwen volgens de principes van permacultuur. Permacultuur gaat over het inrichten van onze leefomgeving op basis van een holistisch wereldbeeld. De mens richt de natuur niet in naar haar eigen behoeften. Wat we doen wordt bepaald door respect voor verbindingen en het begrijpen van de onderlinge afhankelijkheden binnen ecosystemen. Met het doel dat alles zijn natuurlijke plek krijgt, dat wij met de natuur samenwerken en duurzaam bijdragen aan de cyclus van leven en groei.

Vanaf het huis loop je de bossen in, je dwaalt langs de vele wandelpaden door de omliggende bergen en heuvels. In de directe omgeving zie je oude beukenbossen, kleinschalige veeteelt en weidse vergezichten.

De omgeving

Het gebied kent een lange geschiedenis – voor de christelijke jaartelling werd het gebied bewoond door Kelten en hun druïden. Van deze Keltische cultuur en die van de latere bewoners van de regio zijn in de omgeving vele sporen te vinden.

De tijd heeft hier een beetje stil gestaan – de geschiedenis is voelbaar in de omgeving. Je kunt genieten van de prachtige natuur die overvloedig aanwezig is. Of naar één van de steden in de omgeving: het oude kuuroord Vichy, Roanne, Clermont Ferrand of de grote stad Lyon allemaal op reisafstand van 1 à 1 1/2 uur.

Kom je bij ons? Elders op deze website vind je informatie over de Me-time dagen. We maken een programma op maat met ruimte maakt voor je eigen activiteiten. Natuurlijk hebben we informatie over de omgeving om je te helpen bij het maken van je plannen.

nl_NLNL