Bob Vermeer

In 2018 ben ik met mijn partner Hermine naar Frankrijk geëmigreerd om samen een andere manier van leven te realiseren, met tijd en ruimte voor ons eigen ritme en richting. Het was ook het besluit om uit de “race van de dag” te stappen die Nederland een beetje kenmerkt.

In 2017 heb ik besloten met het werk als Interim-Manager te beëindigen. Het was goed geweest na 15 jaar in vaak moeilijke en problematische organisaties en situaties te werken. Wat ik overigens met veel plezier en energie heb gedaan.

We wonen inmiddels in de Auvergne in de “lieu dit” Le Bois Trapière. Om een indruk van de stilte en ruimte rondom de Bois Trapière te krijgen: een gebied waar 4.5 mensen per km2 woont (als idee in Hilversum wonen er 2750 inw. en Dokkum 965 inw. per km2). Het is hier inktzwart nachts met een zeer heldere maan en sterrenhemel.

Inmiddels bestaat mijn leven veel meer uit “zijn” – een ritme waarin hier wonen en leven met alles wat daarbij hoort zijn plek krijgt. Aandacht en tijd voor dagelijkse handelingen zoals onderhoud, stoken en koken. In onze ‘tuin’ van 1,2 ha realiseren we op basis van de principes van permacultuur een moestuin. Het hoeft niet snel. Alles heeft z’n ritme.

Als jij op Le Bois Trapière komt ben ik er desgevraagd om een wandeling te maken en soms even stil te staan bij de mooie dingen rondom ons huis of wat verder weg. Ik ben helder kijkend, zie scherpe en precieze beelden en deel dat graag met je, als je het wilt horen.

Mijn CV en opleiding is breed: ik heb in mijn leven de kans gekregen om in verschillende professies en bedrijfstakken werkzaam te zijn, met bijbehorende opleidingen, binnen en buiten Nederland. Van binnenvaart ondernemer tot justitiële jeugdbescherming en vervolgens 15 jaar als zelfstandig interimmanager in de sectoren welzijn, jeugdzorg, gemeenten en een inspirator bij (verander-) opdrachten.

Wat mij boeit en raakt is de manier waarop en hoe we onze bestemming vinden, en meer nog, juist de zoektocht daarnaar en hoe we regisseur zijn en vooral ook blijven over ons eigen leven. Her-inneren en Her-kennen brengt Inzicht.

Wie weet zie ik je op le Bois Trapière voorbijkomen.

Mijn LinkedIn profiel vind je hier:LinkedIn.

M 0033 6 31 48 59 92