Maan

Je hebt deze kaart getrokken in de positie Aandacht: waar draait het om, wat heeft jouw aandacht nodig?

Aan de Maan wordt van oudsher een diep spirituele betekenis toegekend. Zij wordt meestal gezien als een vrouwelijk hemellichaam, als een moedergodin en bron van wijsheid. Zij weerkaatst het licht van de zon, die wordt gezien als een mannelijke energie. Door haar maanfasen van wassende, volle, afnemende en donkere maan is zij nauw verbonden met cyclische bewegingen; van de maan(d)stonden van de vrouw, eb en vloed van zeeën en oceanen tot de groeicycli van gewassen.

Volle maan is bij uitstek een magische periode: romantische ideeën over het ontmoeten van je geliefde bij volle maan of het uitvoeren van magische rituelen door bijvoorbeeld wicca’s (heksen).

De maan is ook het symbool voor je intuïtie, je onderbewuste, nachtelijke dromen en visoenen en van de krachten van de schaduw, verwarring en bedrog.

Als deze kaart verschijnt dan wordt het tijd dat je stilstaat bij de dieper gelegen of verborgen emoties of zaken die je niet hebt opgemerkt. Wees niet bang om in de schaduwen te kijken en jezelf of de situatie waarover je een vraag hebt gesteld op een dieper niveau te observeren. Kijk naar de schaduwzijde waar bedrog, verwarring en illusie zich ophouden.

De maan verspreidt ook in de donkerste nacht haar licht: bij je reizen in de schaduw heb je het vermogen dingen op te merken en je het onbewuste bewust te worden.

De maan roept je ook op om de cycli te herkennen van geboorte, groei en afsterven en te herinneren dat elk afnemen wordt gevolgd door de groei van iets nieuws. Verzet tegen deze cyclus blokkeert de stroom van het leven.

nl_NLNL