Over mij

Ik ben Hermine Masmeyer, life coach, studiebegeleider en adviseur. Doel: jou te helpen om hoofd, hart en ziel te verbinden en van daar uit je mooist mogelijke zelf vorm te geven. Dat doe ik heel praktisch als studiebegeleider. Om de hobbels en valkuilen te overwinnen en een steuntje bij lastige vakken of bij het intensieve proces van scriptie schrijven.
Als life coach doe ik dat door samen te kijken, vanuit alle mogelijke perspectieven. En daarin de ruimte te vinden voor nieuwe gezichtspunten, verrassende ontdekkingen over je zelf en inspiratie voor je keuzes.

Ik heb lange en brede ervaring met werken en life long learning, met veel expertise in advocatuur, rechtspraak en zorg.

Ik ben een heldere ziener met een krachtige intuïtie. Hoe moeilijk het leven of de wereld soms ook zijn heb ik geleerd dat er altijd ruimte is voor beweging. De kunst is je bronnen aan te boren die je nodig hebt

Ik geloof dat iedereen de mogelijkheden heeft om een mooier mens te worden. Ik geloof dat de tijd is gekomen dat we oude, destructieve systemen kunnen openbreken en dat we met wijsheid en liefde een betere wereld kunnen maken.

Mijn achtergrond

In 2018 heb ik, samen met mijn partner Bob Vermeer, de stap gezet om te emigreren naar Frankrijk. De emigratie was voor ons een ingrijpende stap en bracht nog veel meer in beweging. De gang naar Frankrijk was niet alleen maar een fysieke verplaatsing. Veel meer impact hadden andere levenskeuzes – uit het arbeidsproces stappen, leven van een ander (lees: veel lager) inkomen. En “walk my talk”, integer leven. Dat is voor mij leven in liefde en respect voor alles dat leeft; mensen, dieren, natuur en aarde. Met een geven en ontvangen dat in evenwicht is. Een evenwicht dat ik te vaak mis in een samenleving waarin mensen in een dynamiek zitten van (te) veel werken, overconsumeren. Onbeheersbare economische processen die het erg lastig maken om zelf te kiezen voor wat je goed en belangrijk vindt. De emigratie geeft mij de vrijheid om de keuzes te maken die voor mij goed aanvoelen.

We hebben een geweldige plek gevonden in de Auvergne.  In de vrije natuur en in een fantastisch huis met ruim een hectare grond om ons heen. We zorgen voor de aarde hier en zij zorgt voor ons. Wij verbouwen groenten en fruit volgens de principes van permacultuur. Een magische tuin waar je ‘buiten de tijd’ kunt zijn, mediteren, de stilte en het ritme van de natuur ervaren.

Ik leef weer op een manier die past en die aansluit bij hoe ik ooit in het leven ben begonnen. Geboren in het toen nog landelijke dorpje Tienhoven (bij Utrecht), waar ik niets liever deed dan zwemmen en roeien in de plassen waar ons huis aan grensde. Dieren waren mijn grote liefde, mijn droom was dierenarts worden. Op onze plek in de Auvergne voel ik me net zo thuis en kan ik mijn leven invullen zoals mijn hart me ingeeft.

Professioneel

Ik ben na een rechtenstudie als sociaal advocaat gaan werken en vervolgens overgestapt naar de rechterlijke macht. In 2005 kreeg ik de kans om een periode bij het Europese Hof van de Rechten van de Mens te werken en vervolgens in een project voor opleiding van professionals op het gebied van internationaal mensenrechten waardoor ik in een groot aantal landen heb gewerkt. Mij inzetten voor mensenrechten in Europa en het leren kennen van al die landen en culturen hebben mij veel inzicht en waardevolle ervaring gebracht.
Ik ben eigenlijk nooit gestopt met leren en kan dat sindsdien combineren met zelf les geven en met werken aan studiemethoden en vaardigheden. Dat kan ik als studiebegeleider inzetten en blijf ik met veel plezier in het “leerbedrijf”.

Vanaf 2010 heb ik mijn liefde voor rechtvaardigheid gecombineerd met een andere grote liefde, namelijk het werken met mensen die bewust willen leven en nadenken over hun levensweg – de keuzes die je kunt maken in hoe je leeft, werkt en relaties aangaat, een plek in de wereld inneemt. Dat doe ik als coach – zowel in individuele coaching als voor teams/groepen en bedrijven.

In vervolg op een psychosociale opleiding gebaseerd op westerse wetenschappelijke inzichten heb ik ruim 20 jaar gestudeerd in oude en nieuwe wijsheidstradities zoals yoga, shiatsu, sjamanisme en druïdisme.

Coach zijn is voor mij het delen van mijn kennis en ervaring met mensen die bereid zijn tijd en ruimte te maken in hun leven om naar zichzelf te kijken, om stil te staan bij wat essentieel is en ruimte maken voor nieuwe perspectieven en inzichten.

Ik weet hoe het is om soms een grote sprong te wagen, zoals bijvoorbeeld mijn eigen emigratie. Ik ken ook de weg van nieuwe inzichten verwerven en verdiepen. Verandering en groei is steeds weer een stapje zetten, meebewegen met de stroom van je leven. Hoe snel of langzaam die stroom ook maar moge zijn, waar die je ook maar brengt. Dat is mijn coaching: de ruimte voor beweging zien, licht werpen op plekken waar jij misschien nog niet kijkt, je helpen jouw stroom te voelen en je mooist mogelijke zelf te worden.

Afspraak of vraag? Neem contact op met:

Hermine Masmeyer
E: herminemasmeyerlifecoach@gmail.com
LinkedIn