Over mij

Ik ben Hermine Masmeyer, life coach en adviseur. Doel: jou te helpen om hoofd, hart en ziel te verbinden en van daar uit je mooist mogelijke zelf vorm te geven.

Ik ben een heldere ziener met een krachtige intuïtie. Mijn coaching is gebouwd op dankbaarheid en gratie. Dat betekent stilstaan bij alles wat je al hebt – je talenten, je rijkdom aan ervaringen, je dromen en je mogelijkheden. De gratie en schoonheid zien van dat alles en van de wereld om je heen. Hoe moeilijk het leven of de wereld soms ook zijn heb ik geleerd dat er altijd ruimte is voor beweging. De kunst is je bronnen aan te boren die je nodig hebt.

Mijn coach-zijn is gebaseerd op een rijkdom aan opleidingen die ik heb gevolgd en inmiddels meer dan 20 jaar ervaring als coach. Daardoor kijk ik holistisch, naar alle aspecten van het leven, vanuit elke mogelijke invalshoek en dimensie.

Ik geloof dat iedereen de mogelijkheden heeft om een mooier mens te worden. Ik geloof dat de tijd is gekomen dat we oude, destructieve systemen kunnen openbreken en dat we met wijsheid en liefde een betere wereld kunnen maken.

Ik geniet van mijn woonplek in Frankrijk, met veel grond waar we volgens de principes van de permacultuur groenten en fruit verbouwen. Een plek die we delen met mensen die even in de natuur willen zijn, anders kijken, anders denken. Die geïnspireerd en opgeladen willen worden.

Mijn achtergrond

In 2018 heb ik, samen met mijn partner Bob Vermeer, de stap gezet om te emigreren naar Frankrijk. De emigratie was voor ons een ingrijpende stap en bracht nog veel meer in beweging. De gang naar Frankrijk was niet alleen maar een fysieke verplaatsing. Veel meer impact hadden andere levenskeuzes – uit het arbeidsproces stappen, leven van een ander (lees: veel lager) inkomen. En “walk my talk”, integer leven. Dat is voor mij leven in liefde en respect voor alles dat leeft; mensen, dieren, natuur en aarde. Met een geven en ontvangen dat in evenwicht is. Een evenwicht dat ik te vaak mis in een samenleving waarin mensen in een dynamiek zitten van (te) veel werken, overconsumeren, onbeheersbare economische processen die het erg lastig maken om zelf te kiezen voor wat je goed en belangrijk vindt. De emigratie maakt het voor mij mogelijk dat ik de vrijheid heb om de keuzes te maken die voor mij goed aanvoelen.

We hebben een geweldige plek gevonden in de Auvergne.  In de vrije natuur en in een fantastisch huis met ruim een hectare grond om ons heen. We zorgen voor de aarde hier en zij zorgt voor ons. Wij verbouwen groenten en fruit volgens de principes van permacultuur. We leggen een magische tuin aan waar je ‘buiten de tijd’ kunt zijn, mediteren, de stilte en het ritme van de natuur ervaren. Alle ruimte om mensen te coachen of voor een mini-retraite te ontvangen en zo al het moois te delen.

Ik leef weer op een manier die past en die aansluit bij hoe ik ooit in het leven ben begonnen. Geboren in het toen nog landelijke dorpje Tienhoven (bij Utrecht), waar ik niets liever deed dan zwemmen en roeien in de plassen waar ons huis aan grensde. Dieren waren mijn grote liefde, mijn droom was dierenarts worden. Op onze plek in de Auvergne voel ik me net zo thuis en kan ik mijn leven invullen zoals mijn hart me ingeeft.

Professioneel

Ik ben na een rechtenstudie als sociaal advocaat gaan werken en vervolgens overgestapt naar de rechterlijke macht. In 2005 kreeg ik de kans om een periode bij het Europese Hof van de Rechten van de Mens te werken en vervolgens in een internationaal mensenrechtenproject waardoor ik in een groot aantal landen heb gewerkt. Mij inzetten voor mensenrechten in Europa en het leren kennen van al die landen en culturen hebben mij veel inzicht en waardevolle ervaring gebracht.

Vanaf 2010 heb ik mijn liefde voor rechtvaardigheid gecombineerd met een andere grote liefde, namelijk het werken met mensen die bewust willen leven en nadenken over hun levensweg – de keuzes die je kunt maken in hoe je leeft, werkt en relaties aangaat, een plek in de wereld inneemt. Dat doe ik als coach – zowel in individuele coaching als voor teams/groepen en bedrijven.

In vervolg op een psychosociale opleiding gebaseerd op westerse wetenschappelijke inzichten heb ik ruim 20 jaar gestudeerd in oude en nieuwe wijsheidstradities zoals yoga, shiatsu, sjamanisme en druïdisme.

Coach zijn is voor mij het delen van mijn kennis en ervaring met mensen die bereid zijn tijd en ruimte te maken in hun leven om naar zichzelf te kijken, om stil te staan bij wat essentieel is en ruimte maken voor nieuwe perspectieven en inzichten.

Ik weet hoe het is om soms een grote sprong te wagen, zoals bijvoorbeeld mijn eigen emigratie. Ik ken ook de weg van nieuwe inzichten verwerven en verdiepen. Verandering en groei is steeds weer een stapje zetten, meebewegen met de stroom van je leven. Hoe snel of langzaam die stroom ook maar moge zijn, waar die je ook maar brengt. Dat is mijn coaching: de ruimte voor beweging zien, licht werpen op plekken waar jij misschien nog niet kijkt, je helpen jouw stroom te voelen en je mooist mogelijke zelf te worden.

Afspraak of vraag? Neem contact op met:

Hermine Masmeyer
M: +33 (0)6 38 29 16 23
E: herminemasmeyerlifecoach@gmail.com
LinkedIn

Jesuiscoach.fr

 

nl_NLNL