Transformatie

Je hebt deze kaart getrokken in de positie Aandacht: waar draait het om, wat heeft jouw aandacht nodig?

De vlinder is het klassieke voorbeeld van transformatie. De rups moet vlinder worden – aan het eind van zijn rupsenbestaan popt hij zich in om een aantal dagen tot enkele maanden later als een prachtige vlinder tevoorschijn te komen. In die tijd lost de rups volledig op tot een soort oersoep die alle informatie bevat om die prachtige vlinder te maken. Er blijft niets over van de oorspronkelijke rups, die zich er zelf waarschijnlijk niet van bewust is wat hem te wachten staat.

En daarmee raken we gelijk een van de “angels” van transformatie. Iedereen wil graag groeien, mooier worden, zijn of haar zielsbestemming vinden. Maar menigeen schrikt terug voor de transformatie – je oude zelf laten smelten tot oersoep en met je bewustzijn van vandaag je geen voorstelling kunnen maken van wat over een aantal dagen, weken of maanden uit die oersoep als nieuwe jij tevoorschijn zal komen.

Deze kaart trekken betekent dat verandering aan je deur staat. Je kunt ertegen vechten, haar afwijzen of met angst en beven ervaren dat alles verschuift.  Als verandering noodzakelijk is, maakt verzet het proces alleen maar moeilijker.

Bedenk dat verandering soms gewoon noodzakelijk is. Omdat je een oude situatie bent ontgroeid en toe bent aan een volgende stap. Omdat de wereld om je heen verandert en jij mee moet veranderen. Omdat ook jij je gaven en talenten mag realiseren in je leven.

Transformatie is een proces dat veel energie vrij maakt. Je kunt haar besteden aan bang zijn en weerstand bieden. Je kunt er ook voor kiezen om je intuïtie en verbeelding te laten spreken. Welk nieuw begin zou jij jezelf toewensen? Wat mag verdwijnen en wat zou je willen verwelkomen in je leven? Als je de energie van verandering en transformatie omhelst kun je in je kracht gaan staan en opnieuw geboren worden in een nieuwe fase in je leven. Doe het stap voor stap – je hoeft niet sneller te gaan dan jij aankunt. Het is jouw proces!