Bescherming

Je hebt deze kaart getrokken in de positie Aandacht: waar draait het om, wat heeft jouw aandacht nodig?

In spirituele tradities zien we beschermers uit andere dimensies die ons troosten, helpen en beschermen. In de christelijke traditie zijn dat bijvoorbeeld engelen, met name de aartsengel Michaël staat bekend als helper en beschermer. De Indiaanse traditie kent totemdieren, zoals de wolf op deze kaart. De wolf staat voor onze wilde natuur, instinct en intuïtie. De wolf is een roedeldier: loyaal aan zijn familie en bereid om tot het uiterste te gaan om die te beschermen. De wolf als totem is een krachtige vriend en beschermer.

De kaart Bescherming roept je op om je zintuigen op scherp te zetten, gebruik je instinct en intuïtie om een situatie goed te begrijpen. Misschien heb je een onderbuikgevoel van dreiging of gevaar, of voel je negatieve energie. Vertrouw op je instinct en intuïtie. Gebruik je kracht en intelligentie en aarzel niet om hulp te vragen aan je aardse of spirituele beschermers om te doen wat nodig is voor herstel van de veiligheid.

De kaart Bescherming laat je ook weten dat je mag vertrouwen op bescherming, ook als die komt op een manier die je niet direct kunt thuisbrengen.

nl_NLNL