Creativiteit

Je hebt deze kaart getrokken in de positie Aanleiding: wat is de oorzaak van deze vraag of situatie, wat ligt aan je vraag ten grondslag?

Creativiteit is verbonden met je tweede chakra, die zich net onder je navel bevindt. Voor wie minder bekend is met wat chakra’s zijn: in het lichaam zorgen een aantal netwerken voor alle lichaamsprocessen, denk bijvoorbeeld aan bloedvaten en je zenuwstelsel. Je lichaam heeft ook een netwerk dat zorgt voor je energie. De meridianen vormen de banen van een netwerk, 7 chakra’s zijn de belangrijkste knooppunten. Op internet kun je veel vinden over de rol en werking hiervan.

Het tweede chakra is verbonden met je blaas, nieren, geslachtsdelen en baarmoeder en reguleert de levenskracht. Creativiteit is daar een onderdeel van. Creativiteit is scheppingskracht en scheppingsdrang. Je creativiteit maakt dat jij jouw unieke vorm vindt om uitdrukking te geven aan de emoties, ideeën en de talenten en gaven die je hebt.

Onbalans op deze plek betekent dat jouw energie niet vrij kan stromen. Levenskracht staat voor de vitale energie die maakt dat je leeft. Een blokkade van die energie is ziekmakend: je kunt geen uitdrukking geven aan je emoties, je vindt je vorm niet, kunt niet scheppen, niets nieuws tot stand brengen in de wereld, je bijdrage niet leveren.

Nu je de kaart Creativiteit op de positie Aanleiding hebt getrokken is het belangrijk dat je onderzoekt of er sprake is van die onbalans: heb je het gevoel dat je geblokkeerd bent of wordt, dat je niet stroomt, niets tot stand kunt brengen? Heb je gebrek aan vitale energie, te moe om iets te doen? Als dat het geval is, dan is het de hoogste tijd om iets te ondernemen zodat de energie weer gaat stromen!

Het tegenovergestelde kan natuurlijk ook aan de orde zijn. Je bruist van energie en vindt overal gelegenheid om mooie nieuwe dingen te creëren. Super! Pas wel op dat je niet teveel van jezelf vraagt, of anderen niet teveel laat vragen. Hoe positief het ook lijkt, te veel scheppingsdrang en onvoldoende aandacht voor rust is ook onbalans en leidt tot uitputting.

 

nl_NLNL