De Nar

Je hebt deze kaart getrokken in de positie Aandacht: waar draait het om, wat heeft jouw aandacht nodig?

De nar, ook bekend als de dwaas, de schelm, de bedrieger. De nar heeft veel gezichten en zal je niet meevallen het ware gezicht te ontdekken.

De nar kan de vrolijke schelm zijn. Een symbool voor onbevangen, vrolijke levenslust. Hij is de meester van onverwachte wendingen, wars van controle en voorspelbaarheid. Als deze nar opduikt in je kaarten mag je je klaar maken voor avontuur!

De nar was in oude tijden de enige die de koning de waarheid kan vertellen zonder onmiddellijk in de kerkers te belanden. De nar bracht kritiek, spot of venijn in een welbespraakte en intelligente verpakking. De nar was dus geen dwaze grappenmaker maar een intelligent persoon die door zijn scherp inzicht en de gave om zich uit te spreken ook de adviseur van de koning kon zijn – betrouwbaarder dan de edelen aan het hof die eigen belangen hadden.

Met de nar in de positie Aandacht kan het feest beginnen. Als het tijd is voor verandering zal de schelmse nar een manier vinden om nieuwe deuren te openen en jouw neiging tot controle en ego-gedreven acties te balanceren met grappen en grollen. In de grappen van de nar ligt waarheid en wijsheid verborgen die je misschien liever niet wilt horen. Zijn spot is jouw spiegel. Doe er je voordeel mee. Dans met de nar en vrees niet voor zijn dwaze onbezonnenheid. De dwaas is een positieve kaart van nieuw begin en oneindige mogelijkheden. Waag de sprong, dans zijn dans en geniet van de verrassingen die het leven voor je in petto heeft!