De Nar

Je hebt deze kaart getrokken in de positie Aanleiding: wat is de oorzaak van deze vraag of situatie, wat ligt aan je vraag ten grondslag?

De nar, ook bekend als de dwaas, de schelm, de bedrieger. De nar heeft veel gezichten en het zal je niet meevallen het ware gezicht te ontdekken.

De nar kan de vrolijke schelm zijn. Een symbool voor onbevangen, vrolijke levenslust. Hij is de meester van onverwachte wendingen, wars van controle en voorspelbaarheid. Als deze nar opduikt in je kaarten mag je je klaar maken voor avontuur!

De nar was in oude tijden de enige die de koning de waarheid kan vertellen zonder onmiddellijk in de kerkers te belanden. De nar bracht kritiek, spot of venijn in een welbespraakte en intelligente verpakking. De nar was dus geen dwaze grappenmaker maar een intelligent persoon die door zijn scherp inzicht en de gave om zich uit te spreken ook de adviseur van de koning kon zijn – betrouwbaarder dan de edelen aan het hof die eigen belangen hadden.

Met de nar in de positie Aanleiding in je kaarten wordt het tijd om de dingen die je meemaakt met andere ogen te bekijken. Vraag je je af waarom je die vreemde, onverwachte dingen meemaakt? Of heb je het gevoel dat iets of iemand de spot met je drijft, je voor de gek houdt? Als het tijd is voor verandering zal de schelmse nar een manier vinden om nieuwe deuren te openen en jouw neiging tot controle en ego-gedreven acties te balanceren met grappen en grollen.

Misschien heb je een nar in je omgeving die pijnlijke dingen zegt of doet. In de grappen van de nar ligt waarheid en wijsheid verborgen die je misschien liever niet wilt horen. Dans met de nar – zijn spot is jouw spiegel. Doe er je voordeel mee.

nl_NLNL