De Wijze

Je hebt deze kaart getrokken in de positie Aandacht: waar draait het om, wat heeft jouw aandacht nodig?

Deze kaart gaat over universele wijsheid: de wijsheid die de kennis die we als mens in de loop van ons leven vergaren overstijgt. Deze wijsheid omvat de kennis en inzichten van onze voorouders – de wijsheid van het verleden – en de wijsheid van de generaties die na ons komen – de wijsheid van de toekomst. Universele wijsheid overstijgt onze lineaire tijd, de tijdelijkheid van ons mensenleven en de beperkingen van ons fysieke aardse bestaan. Wijsheid overziet universele patronen, ritmes en dynamieken. Deze wijsheid omvat onvoorwaardelijke liefde, oneindig mededogen en barmhartigheid. De Wijze is aangesloten op deze bron. Zij heeft inzicht in alle lagen van de werkelijkheid, in alle tijden en alle dimensies. Zij leeft in het licht.

De schaduwzijde van de Wijze is zij die niet uitstijgt boven de alledaagse, jachtige en vluchtige werkelijkheid en de waan van de dag. Zij die uit contact is met de universele wijsheid en daarmee uit verbinding met de levende kosmos.

De Wijze verschijnt in de positie Aandacht. Je wordt uitgenodigd om contact te maken met de Wijze vrouw of man die je bent. Iedereen, ook jij, kunt je verbinden met de universele bron van wijsheid en je haar kennis en inzicht her-inneren. Luister naar je intuïtie! De Wijze overziet, begrijpt en kiest de juiste weg.

Het verschijnen van deze kaart duidt op de behoefte om verbonden te zijn met de Wijze. De wereld om je heen maakt het niet makkelijk om in de tijdloze ruimte van de Wijze te verblijven – aan alle kanten wordt aan je getrokken om deel te nemen aan een jachtige wereld die helaas ver van de universele wijsheid af staat. Zoek een plek waar je krijgt wat je nodig hebt om contact met de bron van wijsheid te kunnen maken. Dat kun je bijvoorbeeld doen door je aan te sluiten bij een groep van zielsverwanten, een cursus of een workshop.

De kaart kan ook worden gezien als een aansporing om op zoek te gaan naar advies, therapie of verbinding met mensen die je helpen om met wijs inzicht te leven, zoals een mentor of coach.

nl_NLNL