Droom

Je hebt deze kaart getrokken in de positie Aandacht: waar draait het om, wat heeft jouw aandacht nodig?

Je hebt met deze kaart een droom gevangen! Welkom in de wereld van het onderbewuste, van de verbeelding en de fantasie.

Of je je het nu herinnert of niet; iedereen droomt. Meerdere keren per nacht. De wereld van de droom is een bijzonder landschap. Soms dromen we over zaken die we overdag hebben meegemaakt en die, soms gelardeerd met wonderlijke figuren of gebeurtenissen, onze geest bezighouden of verwerking nodig hebben. Soms worden we geplaagd door nachtmerries waarin we doodsangsten uitstaan en negatieve krachten het op ons voorzien hebben. Er zijn dromen die uit een andere wereld of een ander leven lijken te komen, waaruit we wakker worden met het gevoel dat ze ons iets belangrijks te vertellen hebben of ons een weg wijzen.

In onze overgeorganiseerde samenleving wordt de ratio vaak hoger gewaardeerd dan intuïtie en emoties en is het predicaat “wetenschappelijk” voorbehouden aan wat wetenschappers kunnen waarnemen, herhalen, kwantificeren en vastleggen met een beperkt aantal zintuigen. Dromen trekken zich daar allemaal niets van aan. Ze komen ’s nachts ongevraagd in je slaap voorbij. Dagdromen zijn een heerlijke ontsnapping uit de hectiek en het keurslijf van de realiteit. Al hun surrealistische beelden en verhalen zijn betekenisvol en kunnen een waardevolle boodschap voor je hebben.

De dromenvanger op de kaart is onderdeel van de cultuur van Noord Amerikaanse Indianen. Slechte dromen blijven hangen in het web, goede dromen glijden langs de veren naar de slaper.

Wat heeft deze droomkaart jou te vertellen? In de positie Aandacht neemt deze kaart je mee naar de wereld van je verbeelding en de mogelijkheden van het realiseren van je gedroomde leven.

Zoek de stilte op, buiten en binnenin jezelf en verken de wereld van gedachten, wensen en dromen. Wees niet bang om het onmogelijke te willen, veroordeel niet je verbeelding. Dromen hebben vleugels en brengen je naar vergezichten en inzichten waar je anders niet toe zou komen.

Geef aandacht aan je dromen. Als je ’s nachts wakker wordt na een droom weet je meestal nog waar het over ging, zodra je dagbewustzijn en ego wakker worden ben je de droom zo vergeten. Als je wakker wordt, blijf dan even rustig liggen en herinner je droom, neem hem mee naar je bewustzijn of schrijf hem op. Dan helpen je intuïtie en verbeelding je te begrijpen welke boodschap jouw dromen voor je hebben.

De kaart kan je ook uitnodigen om niet zo vast te zitten in de wereld van het rationele en te durven dromen.

Haal je oude (en nieuwe) dromen uit het stof en durf ze na te jagen!

 

nl_NLNL