Droom

Je hebt deze kaart getrokken in de positie Aanleiding: wat is de oorzaak van deze vraag of situatie, wat ligt aan je vraag ten grondslag?

Je hebt met deze kaart een droom gevangen! Welkom in de wereld van het onderbewuste, van de verbeelding en de fantasie.

Of je je het nu herinnert of niet; iedereen droomt. Meerdere keren per nacht. De wereld van de droom is een bijzonder landschap. Soms dromen we over zaken die we overdag hebben meegemaakt en die, soms gelardeerd met wonderlijke figuren of gebeurtenissen, onze geest bezighouden of verwerking nodig hebben. Soms worden we geplaagd door nachtmerries waarin we doodsangsten uitstaan en negatieve krachten het op ons voorzien hebben. Er zijn dromen die uit een andere wereld of een ander leven lijken te komen, waaruit we wakker worden met het gevoel dat ze ons iets belangrijks te vertellen hebben of ons een weg wijzen.

In onze overgeorganiseerde samenleving wordt de ratio vaak hoger gewaardeerd dan intuïtie en emoties en is het predicaat “wetenschappelijk” voorbehouden aan wat wetenschappers kunnen waarnemen, herhalen, kwantificeren en vastleggen met een beperkt aantal zintuigen. Dromen trekken zich daar allemaal niets van aan. Ze komen ’s nachts ongevraagd in je slaap voorbij. Dagdromen zijn een heerlijke ontsnapping uit de hectiek en het keurslijf van de realiteit. Al hun surrealistische beelden en verhalen zijn betekenisvol en kunnen een waardevolle boodschap voor je hebben.

De dromenvanger op de kaart is onderdeel van de cultuur van Noord Amerikaanse Indianen. Slechte dromen blijven hangen in het web, goede dromen glijden langs de veren naar de slaper.

Wat heeft deze droomkaart jou te vertellen? In de positie Aanleiding kan deze kaart je uitnodigen contact te maken met je onderbewuste. Probeer voorbij de dagelijkse, bewuste en gecontroleerde opvattingen en aannames te komen om te zien welke onbewuste mechanieken en emoties een rol spelen. Probeer je je dromen te herinneren en te begrijpen welke boodschap ze je jeven.

Deze kaart kan je ook wijzen op onvervulde dromen en verlangens die aan je deur kloppen. Zij mogen gehoord en gezien worden, je mag hun boodschap serieus nemen!

 

nl_NLNL