Levenspad

Je hebt deze kaart getrokken in de positie Aandacht: waar draait het om, wat heeft jouw aandacht nodig?

Het grootste geschenk dat je kunt krijgen is het leven zelf. Het geschenk om te mogen genieten van al het mooie van Moeder Aarde – de schoonheid van de natuur, het genot van voedsel, de vreugde die je vindt in de verbindingen met anderen.

Vanaf de eerste dag begin je met het bewandelen van je levensweg – als je kind bent worden keuzes misschien voor je gemaakt maar in de loop van je leven maak je de meeste keuzes zelf – opleiding, werk, relaties, levensstijl. Helaas is kiezen niet altijd eenvoudig. Soms zie je wel de keuzemogelijkheden maar weet je niet wat voor jou de beste keuze is. Want wat is eigenlijk jou weg, waar leidt die je heen, wat is jouw doel?

Misschien weet je diep in je hart heel goed wat je zou willen kiezen maar brengt je dat in conflict met je eigen verwachtingen en aannames over jezelf of de verwachtingen en aannames over jou van mensen om je heen.

Het bewandelen van je levensweg is niet altijd makkelijk en soms merk je dat je van je pad af bent geraakt, zoekend of dwalend, of voel je je verloren.

Je hebt de kaart getrokken in de positie Aandacht. Deze kaart vraagt je even pas op de plaats te maken. Bedenk dat jij je levensweg stap voor stap aflegt. Waar je op dit moment ook maar bent op jouw levensweg, hoe lastig de keuze ook mag zijn: er is altijd een weg die ontstaat door elke stap die jij zet, onder jouw voeten wordt bij elke stap weer opnieuw een steen aangedragen. Herinner de wijze spreuk dat als jij de juiste weg bewandelt, het hele universum je zal helpen slagen.

Ben je bang om te verdwalen, om je bestemming te missen? Geen paniek, bedenk dat je altijd ergens bent en dat je elk moment een andere keus kunt maken, een nieuwe stap kunt zetten en je weg vervolgen. Aarzel niet om raad te vragen als je er niet meer uit komt!

Blijf trouw aan je weg en bestemming, ook als dat weerstand oproept! Als je oprecht je keuzes maakt en je weg bewandelt, leid je dat naar je mooist mogelijke zelf.

nl_NLNL