Levenspad

Je hebt deze kaart getrokken in de positie Aanleiding: wat is de oorzaak van deze vraag of situatie, wat ligt aan je vraag ten grondslag?

Het grootste geschenk dat je kunt krijgen is het leven zelf. Het geschenk om te mogen genieten van al het mooie van Moeder Aarde – de schoonheid van de natuur, het genot van voedsel, de vreugde die je vindt in de verbindingen met anderen.

Vanaf de eerste dag begin je met het bewandelen van je levensweg – als je kind bent worden keuzes misschien voor je gemaakt maar in de loop van je leven maak je de meeste keuzes zelf – opleiding, werk, relaties, levensstijl. Helaas is kiezen niet altijd eenvoudig. Soms zie je wel de keuzemogelijkheden maar weet je niet wat voor jou de beste keuze is. Want wat is eigenlijk jou weg, waar leidt die je heen, wat is jouw doel?

Misschien weet je diep in je hart heel goed wat je zou willen kiezen maar brengt je dat in conflict met je eigen verwachtingen en aannames over jezelf of de verwachtingen en aannames over jou van mensen om je heen.

Het bewandelen van je levensweg is niet altijd makkelijk en soms merk je dat je van je pad af bent geraakt, zoekend of dwalend, of dat je je verloren voelt.

Je hebt de kaart getrokken in de positie Aanleiding. Deze kaart vraagt je even pas op de plaats te maken. Bedenk dat jij je levensweg stap voor stap aflegt. De weg ontstaat met elke stap die jij zet, onder jouw voeten wordt steeds weer opnieuw een steen aangedragen waar je op kunt staan. Heb je daar bewustzijn op gehad? Als je terugkijkt naar de situatie waar je een vraag over hebt gesteld, wat zie je dan? Ben je zoekend en heb je het gevoel dat je verloren of verdwaald bent? Heb je je van een keuze laten weerhouden door anderen? Of ben je trouw aan je weg en bestemming, ook als dat weerstand oproept? Je wordt uitgenodigd om na te denken over wat werkelijk jouw weg is en haar te bewandelen in je leven.