Water

Je hebt deze kaart getrokken in de positie Aandacht: waar draait het om, wat heeft jouw aandacht nodig?

Water is een van de vier elementen die aan de basis van ons leven op aarde staan: aarde en lucht, water en vuur. Water symboliseert alles dat stroomt zoals onze gevoelens en emoties. Water is ook een reinigend element – het spoelt alles weg dat we niet meer nodig hebben. Reiniging door water is een milde reiniging, anders dan de reiniging door het element vuur dat alles met felheid wegbrandt. Maar vergis je niet: water is een aanhoudende kracht, water is sterk genoeg om rotsen uit te slijten met haar stroming. Water vult alle gaten op, stroomt overal in, door en uit. Water is onbevreesd: zij stort zich op haar weg van grote hoogtes naar beneden.

Water is ook het leven brengende element; zonder water zijn de levensvormen zoals wij die op aarde kennen niet mogelijk. Wij, mensen, zijn voor een groot deel uit water opgebouwd.

Water is ook een gevoelig element. De Japanse Masaru Emoto maakte foto’s van bevroren waterkristallen die aan positieve, liefdevolle aandacht of juist aan negatieve aandacht waren blootgesteld. Zijn foto’s toonden moleculaire veranderingen in de structuur van water, op basis waarvan hij stelde dat water bewustzijn en geheugen heeft dat wij kunnen beïnvloeden met onze intenties en emoties.

Je hebt de kaart getrokken in de positie Aandacht. De belangrijkste karakteristieken van water zijn haar behoefte aan vrij en onbelemmerd stromen en haar reinigende en daarmee helende kracht. Als water niet kan stromen wordt zij troebel, vuil en gaat stinken. Water staat voor gevoelens en emoties – ook zij kunnen stagneren en vertroebelen. Gebruik je intuïtie om contact te maken met je gevoelens en emoties en om te zien waar stagnatie en vertroebeling vragen om reiniging en heling. Reinigen en helen kun je doen op de manier van Masaru Emoto: liefdevolle gedachten, compassie en harmonie helpen je om je te ontdoen van negatieve emoties en energie. Doe het met de zachte kracht van water: aanhoudend en zonder angst om alles onder ogen te zien.

 

nl_NLNL